Glidecreme Guide: Alt du behøver at vide

Glidecreme bliver klemt ud i en hånd

Glidecreme er et smøremiddel der giver dig en effektiv og nem måde at forbedre intime oplevelser på. Der findes et hav af forskellige glidecreme, hvilket kan gøre det svært at vælge den helt rigtige til netop dit behov. Vi vil i vores glidecreme guide give dig alt den information, du har brug for, så du kan vælge den bedste lube.

Hvad er glidecreme?

Glidecreme, sexcreme eller lube er en væske, der påføres på huden, sexlegetøjet mm. Glidecremen reducere friktion og give en bedre glideevne under sex. Ved at reducere friktionen får du en mere behagelig oplevelser under penetrations sex eller onani. Derudover kan smøremidlet også være nyttigt for personer, der oplever vaginal tørhed eller anden form for intim tørhed. Glidecreme kommer i en lang række forskellige former som har hver deres egen fordele og ulemper.

Typer af glidecreme

Silikonebaseret glidecreme

Med en silikonebaseret creme, kan du være sikker på at få en langvarende glideevne og smørende effekt. Det skyldes dens vandafvisende egenskaber, der gør den ikke kan optages af huden. Dens langvarige glideevne gør den oplagt til flere situationer, især anal sex. Dog skal du være opmærksom på at en silikonebaseret glidecreme ikke må bruges sammen med sexlegetøj, der er lavet af silikone. Hvis man bruger en silikone glidecreme med silikone sexlegetøj kan det begynde at smuldre, hvilket vil ødelægge dit elsket sexlegetøj. Efter glidecremen er påført huden kan det være svært at fjerne med vand alene. En klar anbefaling er vores Just Glide – Silikone Glidecreme 100 ml, der hjælper at give en grund rengøring til dit sexlegetøj efter brug med alle former for glidecreme.

Vandbaseret glidecreme

Den mest populære og prisvenlige glidecreme er den vandbaseret. Dens alsidighed og de mange anvendelsesområder, er dens store fordel. Ingredienserne i en vandbaseret creme gør den velegnet at bruge sammen med sexlegetøj af enhver art samt latex-kondomer. Smøremidlet bidrager til en forbedret glideevne og gør samlejet mere behageligt. Da den er vandbaseret kan glidecremen optages af huden og den vil derfor tørre ud hurtigere end andre glidecreme og kræver ofte gentagne anvendelse. Cremen vil fugte huden og kan løse problemer med tør hud i de intime områder. Derudover er den nem at rengøre og kan vaskes af med vand. Vi anbefaler altid vores RFSU – Klick Vandbaseret Glidecreme 100 ml, der er en sand favorit i Norden.

Hybrid glidecreme

Sidst men ikke mindst skal vi kigge nærmere på den hybrid glidecreme. Den er ideel til personer med meget tør hud, da den er ekstra fugtgivende og indeholder mere næring til huden. Den minder lidt om en blanding af den silikonebaseret og den vandbaseret, hvor den kombinerer de forskellige styrker. Det resulterer i en glidecreme som desværre ikke altid kan bruges sammen med sexlegetøj. Nogle hybrid creme kan være svære at vaske af huden. Men den er kendt for sine fugtgivende egenskaber og sin langvarige smørende effekt, perfekt til anal sex eller almindelig penetrations sex, hvor der kræves ekstra glideevne. Hvis du skal bruge en hybrid lube og skal anvende et latex kondom, så vær sikker på at den kan bruge til dette formål. Vores MaxGlide – Hybrid Glidecreme 250 ml kan bruges trygt sammen med latex-kondomer.

Sådan vælger du den rigtige glidecreme

Den vigtigste overvejelse du skal gøre dig, når du er på udkig efter en glidecreme, er basen. Hvis du skal bruge kondomer eller sexlegetøj, skal du sikre dig at du vælger en, der er kompatibel med disse produkter. En tommelfingerregel er at silikonebaseret glidecreme ikke kan bruge med silikone produkter eller latex kondomer. Men kan være ideel til fx anal stimulation med metal eller glas butt plugs, den er det oplagte valg, hvis du er på udkig efter glidecreme med lang glideevne. Har du sarte slimhinder, er en vandbaseret glidecreme det bedste valg, da den er mild og ikke vil forårsage irritation. Har du allergi eller er du følsom overfor visse ingredienser, så se vores veganske sortiment her: Veganske Glidecreme.

Sådan bruger du glidecreme

Når du har fundet frem til den helt rigtige lube, er det en god ide at lære, hvordan du bruger den på en sikker og god måde så du får mest ud af den. Herunder er en forklaring på hvordan du bruger cremen korrekt.

Påfør lidt først

Begynd med at påføre en lille mængde smørremiddel på fingeren, armen eller direkte på huden, se hvordan du reagere og påfør derefter mere alt efter behov. Det er altid en god ide at teste din krops reaktion på glidecremen, så du undgår at overanstrenge huden eller i værste tilfælde få en allergisk reaktion. Brug også glidecreme på sexlegetøjet efter behov og påfør heller for meget end for lidt.

Vær opmærksom på ingredienser

Igen, vær opmærksom på din reaktion på den første lille påførelse. Hvis du oplever ubehag som kløe eller en brændende fornemmelse, så lad vær med at bruge mere. Kig derimod efter en som er mere skånsom såsom en vegansk vandbaseret glidecreme eller en anden slags naturlig smørremiddel. Du kan altid konsultere en læge eller sundhedspersonale som kan guide dig til den helt rigtige.

Brug glidecreme sammen med kondomer

Bruger du kondom? Så skal du sørge for at bruge en lube, der er formuleret til at være kompatibel med kondomer. Brug aldrig silikonebaseret creme med kondomer, da det kan beskadige latexen og gøre kondomet har lettere ved at revne.

Sådan opbevares din glidecreme

Korrekt opbevaringen af din glidecreme er også vigtigt, da det sikre at den altid er behagelig at bruge uden at blive dårlig. Alle glidecreme skal opbevares på et køligt og tørt sted, gemt væk fra direkte sollys og varme. Det er en fordel at opbevare den i dens originale emballage, så du ikke glemmer, hvilken type du har i hånden.

Rengøring efter brug af glidecreme

Efter at du har brugt din glidecreme, skal du huske at rense både sexlegetøj og dig selv grundigt. Vask derefter efter med vand eller brug en intim sæbe, hvis vand ikke er nok til at fjerne alt glidecremen. Det altid en god ide at anvende en rensespray som Rensevæske til Sexlegetøj 150 ml til dit sexlegetøj. Det sikre en god hygiejne og gør at dit sexlegetøj er rent og kan bruges helt uden bekymring for infektioner.

Konklusion

Glidecreme kan løfte den seksuelle oplevelse og gøre samlejet mere behageligt. Reducere friktion og tørhed og giver mere nydelse. Ved at vælge den rigtige den korrekte glidecreme til formålet, vil du få endnu mere ud af dine intime øjeblikke. Du skal huske at tage hensyn til dine personlige præferencer og eventuelle allergier og sikre dig altid at glidecremen kan bruges sammen med kondomer, når det er relevant. Vask altid glidecremen af efter brug og rengør dit sexlegetøj grundigt, helst med en rensevæske eller spray.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge samme glidecreme til vaginal og anal sex?

Ja, du kan sagtens bruge samme glidecreme til begge former for penetration.

Hvordan kan jeg vælge den rigtige glidecreme?

Overvej hvad den skal bruge til, hvis det indebærer silikone legetøj eller kondomer, så er silikonebaseret cremer udelukket, inklusiv nogle hybrid. Leder du efter noget som holder længe, er den silikonebaseret ideel hvorimod den vandbaseret er god til følsom hud, brugen af sexlegetøj og kondomer. Hybrid kan være meget forskellige og vi anbefaler at læse produktbeskrivelsen af det enkelte produkt, så du forstår hvad den er god til. Overvej også om du skal købe en vegansk eller neutral glidecreme, dette er især gældende hvis du har allergi.

Er det nødvendigt at bruge glidecreme under sex?

Nej, det er ikke altid en nødvendighed, men det kan være en rigtig god tilføjelse der kan forbedre fornemmelsen, og dine seksuelle oplevelser som helhed. Hvis du oplever tørhed eller friktion under sex, så er glidecreme din løsning til behagelig sex.

Hvorfor bruge glidecreme?

En god glidecreme kan være en stor hjælp under seksuel aktivitet, fordi at den reducere friktion og gør oplevelsen mere behagelig og nydelsesfuld. Den hjælper faktisk også med at forebygge irritation og smerte, især hos personer som ikke producerer nok naturlig smørelse i skeden eller anus. Derudover så er glidecreme også med til at gøre oplevelsen med sexlegetøj mere behagelig, da sexlegetøjet bliver nemmere at indsætte og nyde. Husk altid at anvende en glidecreme som er kompatibel med sexlegetøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *