Corona-virus/COVID-19 og sex

Coronavirus-og-sex-blogindlæg2

Der findes et hav af spørgsmål omkring Corona og det at have sex med ens partner eller en bolleven, vi har her lavet et lille overblik over nogle af de spørgsmål de fleste sidder inde med. Husk altid at gå ind på Sundhedsstyrelsen.dk, der har et helt afsnit omkring forebyggelsen af Corona smitte under sex.
Få et mere sikkert sexliv i en usikker tid.

Ny Corona virus smitter ikke gennem sæd, men derimod overføres virussen vis sekreter og dråber fra luftvejene. Derfor frabedes tæt kontakt som kys og kram med personer udenfor din næreomgangskreds.

Kan man få Corona ved at dyrke sex?

Som sundhedsstyrelsen har informeret, så kan alt kontakt indenfor 2 meter fører til smitte. Virussen smitter som tidligere nævnt igennem små dråber i ens udånding luften og kan lande i munden eller næsen, hvilket kan føre til du bliver smittet. Du kan derfor godt få Corona under samleje med en smittet. Dyrk derfor altid sex, hvis en af jer udviser symptomer på Corona.

Skal vi stoppe med at dyrke sex?

I kan sagtens dyrke sikker sex under COVID-19-epidemien. Sex har og vil altid være utrolig vigtigt for os mennesker, både for vores mentale men også det fysiske helbred. Hvis du ikke ønsker kun at masturbere alene derhjemme under Corona-krisen, så er der en vej udenom. Det kræver blot at i husker at tage jeres forbehold, så i passe godt på jer selv og andre.

Der findes pt. ikke beviser for at Covid-19 smitter igennem sæd eller væsker fra vagina.

Oversat fra Mayoclinic.org


I skal dog helst undlade kys og kram under agten, så dråberne med virus ikke overfører mellem jer. Det kan måske virke lidt akavet, men i det giver jer en skør historie at fortælle jeres venner om i fremtiden plus i mindsker risikoen fra at blive smittet med Corona.

Sådan beskytter i hinanden under sex

For at beskytte dig selv og andre under samleje skal du tage følgende forbehold:

  • Dyrk kun sex med din faste partner eller med så få partnere som muligt.
  • Dyrk kun sex, hvis ingen af jer viser symptomer og føler sig raske.
  • En god hygiejne er altid utrolig vigtig under samleje, men det er ekstra vigtigt nu. Husk at vaske hænder og legetøjet med vand og en rense væske.
    – Det gælder før og efter sex eller masturbation.
  • Brug ikke spyt som glidemiddel, men benyt en glidecreme.

Må man kysse og kramme?

Sundhedsmyndighederne anbefaler at du kun uddeler kram og kys til dine allernærmeste, det kunne være din faste partner, faste bolleven, forældre m.m.

Husk at tage ekstra forbehold omkring personer, der tilhører en gruppe med høj risiko for et alvorligt sygdomsforløb.

Direkte link til Sundhedsstyrelsens information om Sex under Coronavirussen:

https://www.sst.dk/da/corona/Yderligere-information/Sex

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Start det nye år med10% rabat på dit næste køb!

Interesseret i sexlegetøj? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag spændende materiale som Guides, Unikke Rabatter m.m.